اقدامات لازم هنگام مسمومیت با حشره کش ها و درمان آن

اقدامات لازم هنگام مسمومیت با حشره کش

آخرین بروزرسانی در ۲۵ مهر ۱۴۰۳

با گرم تر شدن هوا جنگ میان انسان ها با موجودات ریز و حشرات شروع می شود. خوب است که اقدامات لازم هنگام مسمومیت با حشره کش و درمان آن را بدانید که در مواقع بروز این حادثه به طور صحیح عمل کنید. در این فصول حشرات در طبیعت و همچنین در خانه ها تکثیر می شوند که برای بسیاری از افراد آزار دهنده است. اغلب افراد با شناخت حشرات و انواع آن ها با حشره کش ها به سراغ این موجودات می روند. برای شناخت آن ها کافیست که اسم حشرات با عکس آن ها را مشاهده کنید و با خطراتشان آشنا شوید؛ سپس اقدام به دفع آن ها کنید.

این مقابله برای ازبین بردن حشرات تا جایی موثر است اما در شرایط های خاص گاهی نیاز است که از سم های بسیار قوی استفاده کرد. زیرا حجوم حشرات بسیار زیاد بوده و هر شخصی از پس آن بر نمی آید. استفاده از سم ها توسط افراد بسیار خطرناک می باشد و ممکن است حتی جانشان به خطر بیفتد. در این زمان کار را باید به کاردان سپرد. توصیه ما بر این است که این کار را به شرکت سمپاشی بسپارید تا با رعایت اقدامات سمپاشی، مکان مورد نظرتان کاملا استریل و عاری از هرگونه حشرات شود.

سموم حشره کش تدخینی از ترکیباتی سمی هستند که از طریق اسپیکرال های تنفسی وارد سیستم تنفسی حشره می شوند. آن ها معمولا شامل مواد شیمیایی مانند سیانید هیدروژن، نفتالین، نیکوتین و متیل بروماید هستند.

اقدامات لازم هنگام مسومیت با حشره کش ها و درمان آن

اسپری های حشره کش ها امروزه به صورت افشانه، پودری یا مایع و با نام‌ های مختلف تجاری در تمام فروشگاه‌ ها و سوپر‌مارکت‌ ها قابل دسترسی است که همیشه استفاده نادرست و بیش از حد آن ها مشکل آفرین بوده و موجب آسیب جسمی فرد مصرف کننده می شود و برخی را هم ممکن است راهی بیمارستان کند. از این مواد سمی باید با رعایت ۱۰۰ درصد اصول، استفاده کرد.

مسمومیت با اسپری حشره کش

هنگامی که اسپرس های حشره کش استفاده می شود، اگر به صورت مستقیم به سمت فردی اسپری شود یا در حد بسیار زیادی در هوای محیط اسپری شود و یا بر سطح میوه و غذا بنشیند، احتمال بروز مسمومیت بالا می رود.

گاهی هم حشره‌کش‌ ها هنگام اسپری‌ کردن دچار اشکال می‌ شوند و به جای این که روی هوا پاشیده شوند، به صورت مایع از جداره حشره‌ کش حرکت و با دست فرد تماس پیدا می‌‌ کنند که در این مواقع، سم حشره‌کش‌ به سرعت در چربی رویی سطح پوست حل و جذب سریع و سبب مسمومیت می‌شود، ضمن این‌که زمینه‌ ساز ابتلا به بیماری‌ های پوستی یا علائمی چون تورم، قرمزی ، خارش‌، درد یا تاول می‌شوند. در ادامه به علائم فرد مسموم شده با اسپری های حشره کش می پردازیم.

مسمومیت با اسپری حشره کش

علائم مسمومیت با اسپری حشره کش

علائم مسمومیت با اسپری حشره کش حاوی Pyrethrins

  • سرفه کردن
  • تشنج ( اگر مقدار زیادی بلیعده باشد )
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • معده درد
  • سرگیجه
  • مشکل در تنفس

علائم مسمومیت با اسپری حشره کش حاوی Deet

  • فشار خون پایین
  • سرگیجه
  • تشنج
  • قلب و خون
  • سوزش و قرمزی موقت چشم، گوش، بینی و گلو
  • ضربان قلب بسیار کند
  • سیستم عصبی
  • بی خوابی و تغییرات خلقی
  • مرگ

قرص حشره کش و خطرات آن

معمولا قرص‌ های حشره‌ کش در دستگاه‌ های برقی مخصوصی قرار می‌ گیرد و در بسیاری از خانه‌ ها و رستوران‌‌ ها استفاده می‌‏ شود. یکی از بزرگترین موارد استعمال ناصحیح و خطرناک حشره کش ها، استفاده از قرص حشره کش است. این قرص‌ ها حاوی ماده‌ ای هستند که با مختل ‌کردن سیستم اعصاب حشرات باعث مرگ ‌آن ها می‌ شوند. قرص‌‌ های حشره‌ کش، همان‌‌ طور که روی اعصاب حشرات اثر می‌‌ گذارد، می‌‌ تواند به مرور زمان روی اعصاب پاراسمپاتیک انسان هم تاثیر نامطلوب بگذارد.

ضمن این‌ که پودر یا بخاراتی که از قرص‌ های حشره‌ کش ساطع می‌ شود می‌ تواند به ریه افراد بخصوص سالمندان راه یابد و باعث خس‌ خس سینه، تنگی نفس، سرفه‌ شدید یا حمله آسم شود. پرتو های ماورای بنفش ساطع شده از این دستگاه های مخصوص، حاوی مواد گندزدایی هستند که می‌ توانند به مرور زمان روی بافت‌‌ های بدن انسان تاثیر سوء گذاشته، بیماری‌ های پوستی یا انواع سرطان‌ ها را ایجاد کنند.

در صورتی که از این دستگاه استفاده می کنید لازم است که یک سری موارد را رعایت کنید. در صورتی که دستگاه برقی حشره‌ کش روشن است از دست‌ زدن به میله‌‌ های آن خودداری کنید و پیش از جا‌ به‌ جا کردن، آن را خاموش کنید. این دستگاه را نزدیک به اتاق خواب، روی فرش و نزدیک خورد و خوراک قرار ندهید. همچنین آن را در جهتی نگذارید که نور آن مستقیم به شما بتابد.

آشنایی با سموم و آفت کش ها باعث می شود که بهتر بتوانید اقدامات مورد نیاز آن را رعایت کنید. همچنین در زمان خرید حشره کش ها به علائم درج شده روی آن دقت کنید:

دسته بندیمیزان آسیب
I – بسیار سمی استسم
II – نسبتاً سمی استهشدار
III – کمی سمی استاحتیاط
IV – نسبتا غیر سمی استاحتیاط

درمان مسمومیت با حشره کش ها

در صورتی که مسمومیت از طریق پوست یا چشم باشد، می بایست حداقل به مدت ۱۵ دقیقه موضع را با آب فراوان بشویید. اگر آلودگی از طریق تنفس باشد، باید بلافاصله فرد را به فضای آزاد برد تا اکسیژن دریافت کند. اگر فرد ماده سمی را قورت داده است، فوراً به او آب یا شیر بدهید، اگر فرد مشکلی در بلع دارد، چیزی برای نوشیدن به او ندهید. چنانچه علائم خفیفی همچون سرماخوردگی، خس‌خس سینه و تنگی نفس بروز کرد و رو به وخامت بود به اولین مرکز درمانی مراجعه کنید.

اقدامات لازم هنگام مسمومیت با حشره کش

به توصیه این کارشناس، بهترین راه مبارزه با حشرات استفاده از برچسب رنگی چسبناکی است که بدون هیچ گونه عارضه و بویی، حشرات به طورغریزی به رنگ آن جلب می‌ شوند و به آن می‌ چسبند و در نهایت از بین می‌ روند. و همچنین ما مقاله هایی در سایت راجع به از بین بردن حشرات با مواد طبیعی داریم، مانند سمپاشی مگس تضمینی با مواد غیر سمی؛ که میتوانید از این اطلاعات بهره برده و سلامت خود را به خطر نیندازید.

مصرف صحیح حشره کش ها

مصرف صحیح حشره کش ها

کارشناسان در پاسخ این سوال که نحوه صحیح استفاده از حشره‌کش‌ ها به چه صورت است، می‌ گویند: بهتر است در مصارف خانگی از انواع حشره‌ کش اسپری استفاده شود و در هر بار استفاده به اندازه سه تا چهار پاف اسپری کافی است و باید تا ۱۰ دقیقه کسی وارد اتاق نشود. استفاده از حشره‌ کش‌ در فضای بسته خانه خطرناک است و پیش از استفاده از این مواد باید در و پنجره‌ ها را کاملا باز و پس از استفاده مدتی محل را ترک کرد.

همچنین در زمان استفاده حتما از دستکش و ماسک استفاده کنید. شناخت حشرات و استفاده از سم مورد نیاز آن نیز بسیار مهم است تا به صورت اصولی و دوز مناسب بتوانید حشره را از بین ببرید.

در کلام آخر همیشه سلامت خود و اطرافیانتان را در الویت قرار دهید و قبل از مصارف اینگونه مواد شیمیایی حتما اقدامات قبل، حین و بعد آن را در نظر بگیرید و با رعایت اصول آن پیش بروید. سمکده مطالبی را در اختیار شما جهت آشنایی بیشتر با انواع سم و حشرات قرار داده است تا از آن ها بهره ببرید. همچنین می توانید سمپاشی منازل غرب تهران را بدون درگیر کردن خود به ما بسپارید.

چه اقداماتی هنگام مسمومیت با حشره کش ها لازم است؟

اسپری های حشره کش ها امروزه به صورت افشانه، پودری یا مایع و با نام‌ های مختلف تجاری در تمام فروشگاه‌ ها و سوپر‌مارکت‌ ها قابل دسترسی است که همیشه استفاده نادرست و بیش از حد آن ها مشکل آفرین بوده و موجب آسیب جسمی فرد مصرف کننده می شود و برخی را هم ممکن است راهی بیمارستان کند.
در صورتی که مسمومیت از طریق پوست یا چشم باشد، می بایست حداقل به مدت ۱۵ دقیقه موضع را با آب فراوان بشویید. اگر آلودگی از طریق تنفس باشد، باید بلافاصله فرد را به فضای آزاد برد تا اکسیژن دریافت کند. اگر فرد ماده سمی را قورت داده است، فوراً به او آب یا شیر بدهید. اگر فرد مشکلی در بلع دارد، چیزی برای نوشیدن به او ندهید. چنانچه علائم خفیفی همچون سرماخوردگی، خس‌خس سینه و تنگی نفس بروز کرد و رو به وخامت بود به اولین مرکز درمانی مراجعه کنید.

اثر حشره کش چند ساعت می ماند ؟

حشره کش ها انواع مختلفی دارند که اثر آن ها بسیار با هم متفاوت است ، برخی چند ساعت و برخی تا ۲۴ ساعت اثربخشی برای از بین بردن حشرات دارند و بهتر است در این بازه زمانی با مکان سم پاشی شده خیلی در ارتباط نباشیم .

بهترین راه درمان مسمومیت با سم سوسک کش

از بهترین و موثر ترین راه های درمان مسمومیت با آفت کش ها و سوسک کش ها خوردن شیر و ذغال است .

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.