سمپاشی مزارع هرساله برای جلوگیری ازوجود آفات مختلف در مزرعه می باشد . این عمل از زمان گذشته تا به حال برای محافظت از محصول انجام می شود. سمپاشی به شیوه های مختلفی صورت می گیرد . بطور مثال در زمان های قدیم به دلیل نداشتن امکانات و تجهیزات مدرن حال به شیوه سنتی انجام می شد که در ادامه مقاله به معرفی روش های سنتی و مدرن می پردازیم. لازم به ذکر است که سمپاشی می بایست در زمان خاص خود صورت گیرد تا از آسیب رسیدن به محصول جلوگیری شود.
سمپاشی به ترکیب مقداری سم و آب اطلاق می شود که به وسیله تجهیزات مختلف روی محصولات اسپری می شود.با سمپاشی از آفات و رشد علف های هرز در میان محصولات کشاورزی جلوگیری می شود. سمپاشی به روش های مختلفی انجام می شود. سمپاشی دستی، هواپیما، تراکتور و یا پهپاد ازجمله روش های انجام این کار می باشد. انتخاب یکی از این روش ها ذکرشده بستگی به مواردی چون شرایط زمین کشاورزی ، میزان دسترسی به امکانات ویا کوتاهی و بلندی گیاهان و وسعت مزرعه دارد.
انواع روش های سمپاشی مزارع
- روش سنتی
- روش مدرن
سمپاشی به روش سنتی
سمپاشی مزارع به روش سنتی زیاد مطلوب نبوده و هزینه و مشکلات زیادی را برای کشاورز به همراه دارد . ازجمله اصلی ترین خسارتی که در این روش وجود دارد عدم پاشش یکنواخت سم برروی محصولات است. در روش سمپاشی سنتی ممکن است گاهی قطرات سم به صورت درشت و گاهی هم بصورت ریز به روی محصول اسپری شود. به همین دلیل این نوع سمپاشی تاثیرگذار نبوده و نمی توان به هدف اصلی یعنی جلوگیری از وجود آفت و یا علف هرز در میان محصولات رسید.
بهترین نوع سمپاشی که برای کشاورز مطلوب باشد سمپاشی یکنواخت است که همه محصولات به یک اندازه سم را دریافت کنند. برای رسیدن به نتیجه ایده ال در سمپاشی می بایست از تجهیزات مدرن استفاده کرد. مجموعه سمکده قادر به خدمات سمپاشی حشرات، سمپاشی منازل، سمپاشی منزل در سریع ترین زمان ممکن می باشد.

سمپاشی مزارع به روش مدرن
درروش سمپاشی مدرن از تجهیزات پیشرفته ایی چون پهپاد ، هواپیما استفاده می شود.البته لازم به ذکر است که استفاده از تجهیزات گفته شده براساس وسعت مزرعه و دیگر شاخص ها می باشد. بطور مثال برای مزارعی با وسعت کم از تراکتورمی توان استفاده کرد. سمپاشی ساس، سمپاشی سوسک، سمپاشی سوسک درشت، سمپاشی سوسک ریز از دیگر خدمات سمکده می باشد.
پهپاد
استفاده از پهپاد در سمپاشی از استقبال خوبی برخوردار است. در این روش از تخریب محصولات و مزرعه جلوگیری شده و مزارع اطراف نیزهیچگونه آسیبی نمی بینند. با استفاده از پهپاد در طول یک روز مزارع زیادی سمپاشی می شود که علاوه بر سرعت شاهد دقت بالا در آن خواهید بود.
هواپیما
استفاده از هواپیما روش دیگری برای سمپاشی محصولات کشاورزی می باشد. این روش نسبت به سایرین برترهای دارد ولی دارای معایبی نیز می باشد. در این روش هیچ گونه کنترلی برروی سمپاشی وجود ندارد به همین دلیل ممکن است به مزارع همجوار اسیب برساند. به همین منظور نمی توان در هر مکانی از هواپیما برای سمپاشی استفاده کرد. اغلب این روش برای مزارعی با وسعت زیاد و تعداد بالا کاربرد دارد.
سرعت بالا در سمپاشی با هواپیما بسیار بالا می باشد.از دیگر معایب می توان به آسیب رساندن به محیط زیست و مسموم شدن کشاورز و همچنین هدر رفتن مقدار زیاد سم نیز اشاره کرد. بطورکلی دقت دراین روش برای سمپاشی بسیار پایین می باشد.
سمپاشی دستی
یکی دیگر از روش هایی که اغلب کشاورزان ازآن استفاده می کنند ، روش سمپاشی دستی است. در این روش با استفاده از سمپاش های دستی این عمل را انجام میدهند . در استفاده از سمپاش دستی فرد می تواند به آرامی در میان محصولات حرکت کند بدون اینکه آسیبی به محصول وارد شود. از مزایای این روش جلوگیری از هدرفتن سم و عدم تخریب مزارع همجوار و همچنین محیط زیست می باشد.
معایب سمپاشی به روش دستی این است که دقت و سرعت بسیار پایین بوده و مقرون به صرف محسوب نمی شود. از طرفی هم سلامتی کشاورز نیز به خطر می افتد. لازم به ذکر است که اگر از بهترین سم نیز دراین روش استفاده کنید بهترین نتیجه را دریافت نمی کنید. جهت انتخاب بهترین روش سمپاشی می توانید با مجموعه سمپاشی معجزه در تماس باشید تا همکاران ما با بررسی دقیق به شما بهترین خدمات را ارائه کنند.
لازم به ذکر است که شرکت سمپاشی معجزه با در اختیار داشتن کادری مجرب آماده ارائه خدمات در زمینه های ، سمپاشی منزل، سمپاشی اماکن اداری و همچنین سمپاشی ساختمان به شما عزیزان می باشد.
برای سمپاشی استفاده از چه روشی مناسب می باشد؟
برای انجام اینکار برای اینکه به بهترین صورت انجام شود و هزینه زیادی برای کشاورز نداشته باشد می توانید از پهپاد برای سمپاشی استفاده کنید.
سمپاشی به روش سنتی چرا روش مناسبی نمی باشد؟
روش سنتی به دلیل اینکه کشاورز با سم مستقیما در ارتباط است سلامتیش به خطر بی افتد و همچنین به دلیل دقت و سرعت پایین مناسب برای مزارع با وسعت زیاد نیست.